U bent hier: Home › Elvira

Elvira

Hallo,

mijn naam is Elvira, ik kom uit Woubrugge, en sinds 2010 ben ik lid van Strandlengja.

 

Mijn IJslanderverhaal begint met "Ze lopen raar". Met mijn ouders ben ik in 2007 naar Paard & Koets in de Brabanthallen geweest, en daar werd een tölt demonstratie gehouden. Ik dacht "het zal wel", maar mijn ouder hadden andere plannen. 

 

Een paar maanden later vroegen ze wat ik van IJslanders vond, en toen zei ik dus: "Ze lopen raar". Ik dacht dat het een 1 april grap was, van het moment dat ik die vraag kreeg tot het moment dat onze eerste in de wei stond eind augustus 2008.

Dit was Lilja van den Ulenkamp, toen nog 2, en inmiddels het paard waarmee je me bij ritten en andere Strandlengja evenementen zult vinden. Ze is een vosmerrie die liefst de kat eerst uit de boom kijkt, maar daar heb ik zelf ook last van. Wat dat betreft passen we goed bij elkaar! Als ze je eenmaal kent en vertrouwt is een lieve dame die toch wel een tikkeltje eigenwijs is, en graag probeert eten van je te stelen. 

Toen we eenmaal de eerste hadden ging het verrassend snel. We kochten een jaar later Pandra frá Girtflæðiland, het paard waarop ik mijn eerste tölt reed en daarna een dag niet kon stoppen met lachen, vervolgens was ik niet de enige die op IJslander rijles ging, maar mijn ouders ook. Toen Lilja oud genoeg was mocht ze naar de hengst, en fokten we onze eigen Hviða frá Markarbrú, en niet lang daarna kocht mijn moeder haar eigen paard, de Duitse Týra. Mijn vader rijdt met veel plezier op Pandra!

 

Totaal: 4 IJslandse merries en 1 Shetlander wiens taak het is om de andere dames in toom te houden. Een taak die ze overigens zeer serieus neemt.

 

Heb je leuke ideeën die je met de vereniging wil delen? Neem dan contact op via .

 

Tot ziens op één van onze ritten of evenementen!

 

groetjes,

Elvira de Bruyn

 

 

 


Ogenblik a.u.b. ...