U bent hier: Home › Evenementen › Veiligheid bij ritten

Veiligheid

 

Strandlengja is zuinig op haar leden, daarom is het verplicht om tijdens alle activiteiten waarbij paard gereden wordt een goedgekeurde cap te dragen. Ook raden wij aan om schoeisel te dragen dat niet blijft hangen in de beugel als er iets misgaat.

 

Volg tijdens ritten de aanwijzingen van de begeleiding op, deze zijn voor ieders veiligheid, passeer de voorste ruiter dus niet!

 

Strandlengja stelt geen eisen aan de optoming van je paard, maar zorg er voor dat deze dusdanig is dat je veilig deel kunt nemen aan onze activiteiten. Denk hierbij ook aan de veiligheid van de andere deelnemers.

 

Bij elke activiteit is er een EHBO tas aanwezig met daarin verschillende verbandmiddelen. De bestuursleden en enkele actieve vrijwilligers zijn op EHBO cursus geweest, zij zijn in staat om in noodgevallen een verband aan te leggen of te reanimeren, maar we hopen natuurlijk dat dit nooit nodig zal zijn.

 

Aangezien het voor Strandlengja niet mogelijk is om een ongevallenverzekering voor de leden af te sluiten willen we iedereen nogmaals wijzen op het belang van een aansprakelijkheidsverzekering particulieren, in de volksmond een WA verzekering genoemd.


Ogenblik a.u.b. ...