• Over Strandlengja

 • In 2003 werd IJslandervereniging Strandlengja opgericht en is daarmee ook de jongste IJslandervereniging in Nederland. De eerste activiteit die georganiseerd werd was een rit door de Delftse Hout. 

  Door de jaren heen is Strandlengja gegroeid tot een ledenaantal van ongeveer 100 mensen uit Zuid-Holland en Zeeland, en organiseren leden her en der ritten en andere leuke activiteiten. Wat dacht je bijvoorbeeld van het schildren van keramiek, of het maken van een eigen frontriem? 

  Vanuit het bestuur proberen wij te faciliteren en te helpen met organiseren. Dit gebeurt door voor snacks te zorgan na een rit, de ritten te promoten zowel via onze website, als Facebook, als een e-mail naar alle leden. Tevens worden activiteiten in ons ledenblad geplaatst en op onze pagina in het stamboekblad van het Nederlands Stamboek voor IJslandse Paarden (NSIJP).

  Elk jaar organiseert Strandlengja een verenigingsweekend, waarbij we met een grote groep een weekendje bij een lokatie verblijven waar ook de paarden terecht kunnen. Zo hebben we een aantal weekenden bij de Henriettahoeve in Wolfheze gehouden, en hebben we ook enkele jaren mogen genieten van de luxe van het paardenhotel de Cantharel in Apeldoorn. 
  Het weekend staat bol van gezelligheid, mooie ritten en de IJslandse paarden. 

   Heb je een idee voor een leuke activiteit? Wij denken en helpen graag met je mee!